KUNSTSKINN – ET POPULÆRT VALG

Møbelhuder blir laget av huder fra storfe. Som naturlig er vil det kunne forkomme arr, insektbitt, fargevariasjoner m.m. Hvor mye av disse naturlige merkene som viser på møbelhuden avhenger av diverse faktorer, bla. hvilken behandling overflaten på huden får. Møbelhud vil ofte endre utseende etter lengre tids bruk. Denne form for patina må den som kjøper hudmøbler vite å sette pris på.

Kunstskinn er et populært materiale til møbler på grunn av sin holdbarhet og sitt flotte utseende. Kunstskinn kommer i flere varianter der hver type kan kreve forskjellige rengjøringsmetoder og pleieprodukter. 

Det er viktig å følge leverandørens spesifikke vedlikeholdsråd for å sikre at du tar vare på materialet på riktig måte. Husk at generelle tips kan være nyttige, men spesifikke anbefalinger for hvert produkt er avgjørende for optimal vedlikehold og pleie. 

Selv om spesifikke vedlikeholds instruksjoner varierer, er det noen generelle tips som ofte gjelder:

Regelmessig rengjøring: Tørk av kunstskinn med en myk, fuktig klut for å fjerne støv og smuss.

Unngå harde kjemikalier: Bruk ikke aggressive rengjøringsmidler som kan skade overflaten.

Beskyttelse mot sollys: For å unngå falming og uttørking bør du plasser produkter i kunstskinn borte fra direkte sollys.

Desifisering: Rengjøring kan også på enkelte kvaliteter utføres med alkoholbaserte rengjøringsmiddel og da med maks 70% alkohol. Tørk til slutt over med en myk klut oppvridd i lunkent rent vann. Anbefales ikke daglig da desinfisering etser på tekstilen.  

Sjekk alltid med tekstil produsenten om tekstilkvaliteten du har valgt kan desinfiseres.