Miljø

Vårt huvudkontor ligger omkranset av fjord och fjell i ett av de flottaste naturområdena i Norge. At vi da tar hensyn til både det indre og det ytre miljøet ved å velge gode og resirkulerbare materialer, er for oss en selvfølge. Under ser du et utvalg av dokumenter som viser til Helland Møbler AS sitt miljø-engasjement og sertifiseringer.

Svanemerkede möbler og innredninger tilfredsstiller strenge krav til:
- bruk av sertifisert treråvare hvor minst 70% av
trevirket skal komme fra sertifisert skogsbruk

- bruk av resirkulert plast og metall

- redusert bruk av miljø- og helseskadelige stoffer
bl a til overflatebehandling, flammehemming mm

- holdbarhet og slitestyrke

- mulighet for gjenvinning ved endt brukstid

- produsentens avfallshåndtering


Helland lanserer nå flere møbler med Svanemerket, og disse productene behandlas med en spesiell vannbasert lakk. Denne lakken har høy holdbarhet, men vi fraråder bruk av desinfiserende midler ettersom dette kan gi kortere levetid på produkten. I tillegg vil Svanemerke også forutsette at det benyttes møbeltekstil som enten har Eu Ecolabel eller Svanemerke.

Följande möbler har Svanemerket:

-Bo stol
-Duun stol
-Duun stablestol
-Duun Hvilestol
-Duun sittegruppe 1, 2 og 3-seter
-Modus stablestol
-Pan hvilestol
-Pan stol
-Pan sittegruppe 1, 2 og 3-seter
-TimeOut sittegruppe

Produktene er sertifisert av Miljømerking i Norge under lisensnummer 2031 0098.

Svanemerket

Helland Møbler AS är certifierad enligt ISO-14001-standarden.

Senast ned ISO14001 Sertifikat
Senaste IQNet-sertifikat

Helland Møbler AS er sertifisert i følge EU regelverket. Vi bryter CO2-ekvivalenten för vannkraft

Last ned opprinnelsesgaranti
Nedladdning av ursprungsgarantier

Etiske retningslinjer "Uppförandekod"

COD_01

COD_02

COD_03

Helland Møbler - Anti korruptionsjon politikk

helland_anti_korrupsjon

mobelfakta.no er merkenavnet/logoen/møbelmerke som forteller at produsenten som benytter det er miljøsertifisert og møblene som bærer det er miljø- deklarerte/dokumenterte og kvalitetssertifiserte.

En miljødeklarasjon er et kortfattet dokument som oppsummerer miljøprofilen till en komponent, et ferdig produkt eller en tjeneste på en standardiserad och objektiv måte. Forkortelsen EPD brukes både i norsk og internasjonal sammenheng. EPD står för Environmental Product Declaration.I våre produkters miljødeklarasjoner som du finner på varje enskild produkt, vil miljøpåvirkningene gå klart frem. Ved hjelp av dokumenterbar og nøktern informasjon, ønsker vi å fremstå som en ansvarlig produsent og leverandør

EPD-norge

Helland Møbler har ett modernt produktionssystem som är en prioriterad fråga för arbetskraften. Utslipp från produksjonen som påverkar det ytre og indre miljø er redusert til et minimum.De mest benyttede treslag er bjørk og eik, laminert og heltre. Til innvendig treverk benyttes sponplater, kryssfinér og heltre. Alt platemateriell, samt lim og lakk tilfredsstiller E-1 normen for formaldehydavspaltning.Skumplast fremstilles uten bruk av KFK-gass. Til liming av skumplast brukes miljøvennlig vannbasert kontaktlim. Alt kapp av trematerialer benyttes til oppvarming av egne lokaler.Kartonger som benyttes er produsert av resirkulert råstoff. Papp, papir, plast, stål, el avfall og spesialavfall sorteres og sendes til resirkulering. Øvrig avfall leveres til kommunalt deponi.