Addi av Sigurd Resell - en klassiker relanseres

Addi stolen beviser at godt håndverksmessig design er bærekraftig. Klassikeren relanseres nå.

Helland Møbler - Addi stablestol med gult trekk fra 1960

Addi stolens historie

Addi ble en av Helland Lenestolfabrikks store suksesser på 1960- og 1970 tallet. Resell var kjent for sine klare konstruksjoner og elegant linjeføring og brukte disse grepene i utviklingen av Addi. Den solide konstruksjonen gjorde stolen robust og slitesterk til offentlig bruk. De rette linjene ga stolen et klassisk uttrykk som passet inn i forsamlingslokaler, kafeer, hoteller og båter m.m. Stolen ble produsert i stort opplag helt frem til midten av 70-tallet. 

Designeren Sigur Resell

Sigurd Resell var et av landets mest formsterke designere på 1950- og 1960 tallet. Resell tok snekkerutdannelse og studerte senere ved Treavdelingen på Statens håndverks- og kunstindustriskole i perioden 1943-1947. Etter studiene jobbet han ved Rastad og Relling Tegnekontor og formga noen av etterkrigstidens mest formsterke møbler. Han har også designet flere kommersielle møbler som spisestolen Blinken (1956) og stoler i Bambi serien (1955). I 1960 designet Resell stolen Addi for Helland Lenestolfabrikk. 1970 designet Resell stolen Blankvals, senere kjent som Falcon, til en møbelkonkurranse initiert av Bransjerådet. Falcon ble året etter produsert av Vatne Lenestolfabrikk.  

Designer Sigurd Resell og Addi stolen, Helland Møbler.

Bærekraftig design har ingen utløpsdato

Addi - en klassiker tas frem igjen med design og kvaliteter som passer et moderne marked. En stol som passer like godt rundt spisebordet hjemme som i forsamlingslokaler. Enkel å flytte og med mulighet for å stables formå spare plass. Rygg og sete er formgitt slik at du enkelt kan feste avtagbart trekk og beskytte mot slitasje og fuktighet. Merk deg: 

 • Tidløst design med elegant linjeføring
 • Overstoppet sete og rygg gir god sittekomfort
 • Står trygt og stødig
 • Godt håndgrep på armlene
 • Avtagbart setetrekk med vanntett beskyttelsestrekk
 • Avtagbart ryggtrekk
 • Sklisikkert vaskbart varetrekk

   

  Addi stol
  Se valgmulighetene her

   

  Besøk vårt showroom i Oslo for å se Addi og resten av vårt sortiment. 
  Du finner oss i Ryenstubben 3, 0679 Oslo. Kontakt showroom manager Florence Blomqvist på +47 952 01 818 eller fb@helland.no for å gjøre en avtale.