Designer

Oliver Conrad

Oliver ble født i New York City og oppvokst i en arkitektfamilie, og hadde tidlig en forkjærlighet for tre som hovedmateriale. Oliver utdannet seg til tømrer og senere arkitekt. Gjennom sitt designstudio i Düsseldorf har han jobbet for kjente nasjonale og internasjonale selskaper siden 1990-tallet. Hans tydelige design kombinert med tradisjonelt håndverk skaper holdbare og tidløse møbler. Oliver har mottatt en rekke priser, inkludert Interior Innovation Award, Reddot Design Award, Good Design Award og en Design Council-anbefaling.

Design: ETS-Stuhl

Oliver Conrad, designer av ETS stolen

Designer

Helge Taraldsen

MNIL, SHKS 1977
Designs: Axo, Cube, Duun, Link, Pan, Roll, Sid, Svan

Designer

Fredrik Torsteinsen

Fredrik Torsteinsen er en del av Torsteinsen Design trioen. Torsteinsen Design har mer enn 60 års designerfaring innen møbeldesign, produkt- og tekstildesign. teamet består av ekteparet Fredrik og Solveig Torsteinsen og Vidar Øverby. Inspirert av de funksjonelle, men organiske formene i den skandinaviske designtradisjonen, streber de etter å lage vakre og funksjonelle produktene. Torsteinsen Design har mottatt en rekke priser, inkludert 8 priser for fremragende design fra Norsk Designråd.

MNIL, SHKS 1992
Design: Nordia, Modus

Tone Nærø, interiørarkitekt og designer av møbelserien Tiara

Designer

Tone Nærø

Tone er en del av duoen i Nærø Interiørarkitekter og ansvarlig for utformingen av Tiara-serien. Nærø satser på bærekraftige løsninger med høy sans for estetikk og har kompetanse innen kulturbygg, restauranter, utdanning og industri.

MNIL
Design: Tiara

Designer

Hans Brattrud

Hans Bratterud er utdannet ved Statens Håndverks og Kunstindustriskole (1952-1957). Allerede i en alder av 12 år bestemte han seg for å bli designer. Etter endt utdanning drev han arkitektkontor alene og sammen med partnere. Skoleoppgaven hans var Scandia stolen – nå produsert av Fjordfiesta. I 1958 laget han Comet-stolen for oss. På forespørsel ble Comet satt i produksjon igjen i 2014.

Design: Comet

Designer

Torsteinsen-Design

Torsteinsen Design trio har mer enn 60 års designerfaring innen møbeldesign, produkt- og tekstildesign. teamet består av ekteparet Fredrik og Solveig Torsteinsen og Vidar Øverby. Inspirert av de funksjonelle, men organiske formene i den skandinaviske designtradisjonen, streber de etter å lage vakre og funksjonelle produktene. Torsteinsen Design har mottatt en rekke priser, inkludert 8 priser for fremragende design fra Norsk Designråd.

Vidar Øverby, MNIL, KHIO
Solveig Torsteinsen, MNIL, SHKS
Fredrik Torsteinsen, MNIL, SHKS 1992
Design: Modus, Nordia

Designer

Tom Stepp

Tom Stepp er utdannet arkitekt ved Det Kongelige Danske Kunstakademi og har vunnet flere priser. Tom har jobbet med flere danske og internasjonale selskaper og er kjent for eksklusivt design og god kvalitet. Produktspekteret strekker seg fra møbler til kontraktsmarkedet, private leiligheter, butikkkonsepter, lys, installasjoner og kunst.

Design: Timeout, Bobo

Tom Stepp, designer Timeout og Bobo
Eva Nyberg, designer Fjording hvilestol

Designer

Eva Nyberg

Eva Nyberg er arkitekt fra Stockholm. Hun har bygget sin karriere innen møbel- og tekstilindustrien. Hun designet Fjording-lenestolen i nært samarbeid med Helland og Karolinska Sjukhuset i Stockholm.

SIR/MSA
Design: Fjording

Designer

Arild & Helge

Arild Alnes MNIL, BKHS 1975.
Helge Taraldsen MNIL, SHKS 1977
Design: Bo, Ergo, Gent, Twin

designer

sigurd resell

Sigurd Resell var et av landets mest formsterke designere på 1950- og 1960 tallet. Resell tok snekkerutdannelse og studerte senere ved Treavdelingen på Statens håndverks- og kunstindustriskole i perioden 1943-1947. Etter studiene jobbet han ved Rastad og Relling Tegnekontor og formga noen av etterkrigstidens mest formsterke møbler. Han har også designet flere kommersielle møbler som spisestolen Blinken (1956) og stoler i Bambi serien (1955). I 1960 designet Resell stolen Addi for Helland Lenestolfabrikk. I 1970 designet Resell stolen Blankvals, senere kjent som Falcon.

Design: Addi