Helland

møbel designere

Designer

Oliver Conrad

Oliver ble født i New York City og oppveksten i arkitektfamilien ga han tidlig en forkjærlighet for formgivning med treverk som hovedmateriale. Han utdannet seg til snekker og senere arkitekt.

Gjennom sitt Düsseldorf-baserte designstudio har han siden 1990-tallet jobbet for kjente nasjonale og internasjonale selskaper. Hans tydelige formbilde kombinert med tradisjonelt håndverk skaper varige og tidløse møbler. 

Oliver har mottatt en rekke priser bl.a. Interior Innovation Award, Reddot design award, Good Design Award og en Design Council-anbefaling.

Oliver Conrad
Design: ETS stolen

Oliver Conrad, designer av ETS stolen

designer

Helge Taraldsen

designer

Fredrik Torsteinsen

Fredrik torsteinsen er en del av trioen i Torsteinsen Design. Torsteinsen Design skilter med over 60 års design erfaring som spenner fra møbel design, snekkerarbeid og tekstildesign. Teamet består av mann og kone, Fredrik Torsteinsen og Solveig Torsteinsen, og Vidar Øverby. Produktene er inspirert av de funksjonelle, men organiske formene til den skandinaviske designtradisjonen og streber etter å være både vakre og utilitaristiske. Torsteinsen Design har mottatt en rekke priser, blant dem 8 Awards for Excellence Design fra Norsk Designråd.


Fredrik Torsteinsen, MNIL, SHKS 1992
Design: Nordia, Modus

Tone Nærø, interiørarkitekt og designer av møbelserien Tiara

Designer

Tone nærø

Tone er en del av duoen i Nærø Interiørarkitekter og står for utformingen av Tiara serien. Nærø fokuserer på bærekraftige løsninger med høy estetisk sans og har spisskompetanse innen kulturbygg, restaurant, undervisning og næring.

Tone Nærø, MNIL
Design:
Tiara serien

Designer

Hans Brattrud

Hans Bratterud er utdannet ved ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (1952-1957). Allerede som 12 åring bestemte han seg for å bli designer og etter endt utdannelse drev han arkitektkontor både med kompanjong og alene. Skoleoppgaven hans var Scandia stolen - i dag produsert av Fjordfiesta. I 1958 laget han Comet stolen for oss. På etterspørsel ble Comet satt i produksjon igjen i 2014. 

Hans Bratterud
Design: Comet

Designer

Torsteinsen Design

Torsteinsen Design skilter med over 60 års design erfaring som spenner fra møbel design, snekkerarbeid og tekstildesign. Teamet består av mann og kone, Fredrik Torsteinsen og Solveig Torsteinsen, og Vidar Øverby. Produktene er inspirert av de funksjonelle, men organiske formene til den skandinaviske designtradisjonen og streber etter å være både vakre og utilitaristiske. Torsteinsen Design har mottatt en rekke priser, blant dem 8 Awards for Excellence Design fra Norsk Designråd.

Vidar Øverby, MNIL, KHIO
Solveig Torsteinsen, MNIL, SHKS
Fredrik Torsteinsen, MNIL, SHKS 1992

Design: Nordia

designer

Tom Stepp

Tom Stepp er utdannet arkitekt ved Det Kongelige Danske Kunstakademiet og har vunnet flere utmerkelser. Tom har jobbet med flere danske og internsjonale bedrifter og er kjent for eksklusivt design og god kvalitet. Produktene spenner fra møbler til kontraktsmarkedet, private hjem, butikkkonsept, lys, instalasjoner og kunst.

Design: Timeout, Bobo

Tom Stepp, designer Timeout og Bobo
Eva Nyberg, designer Fjording hvilestol

designer

Eva Nyberg

Eva Nyberg er en arkitekt fra Stockholm. Hun har skapt sin karriere innen møbel- og tekstilindustrien. Hun har designet Fjording hvilestolen i tett samarbeid med Helland og Karolinska Sykehus i Stockholm.

Eva Nyberg, SIR/MSA
Design: Fjording

designer

Design Arild & Helge

Tekst om duoen

Arild Alnes MNIL, BKHS 1975.
Helge Taraldsen MNIL, SHKS 1977
Design: Bo, Ergo, Gent, Serveringsvogn