Velferdsteknologi gjennom Helland Møbler

Hver dag foretas en rekke målinger av helsedata. Noen tar på seg en pulsklokke eller måler hjerterytme hos fastlegen. Fellesnevneren er at du trenger flere forskjellige måleinstrumenter, manuelle prosesser og fysisk tilstedeværelse for å utføre dette. Varda Care samler teknologi og avanserte algoritmer i en enkel løsning.

Helland Møbler var initiativtakeren til det som i dag er velferdsteknologi selskapet Varda Care. Etter innledende studier og kartlegging av behov fra 2016, ble selskapet stiftet i 2020. Varda Care AS er i dag et frittstående teknologiselskap der eksterne investorer har sett potensialet og har gått inn med kapital for å videreutvikle konseptet.

Sykehjem og omsorgsboliger.

Med Varda Care kan du kartlegge helsestatusen til beboerne på en avdeling gjennom hele døgnet uten å forstyrre. Dette gjør at du som ansatt kan prioritere tiden bedre og gripe raskere inn ved eventuelle avvik.

Løsningen er tilnærmet umerkelig - en liten smart sensormatte plasseres under sitteputen i Helland stolen eller under overmadrassen i sengen. Ansatte får nøyaktige helsedata på beboerne - kontinuerlig og i form av historiske data. Dette frigjør tid til omsorg og gir bedre grunnlag for videre helseoppfølging, legetilsyn, tilpassing av medisiner og forebygging av vandring og fall.

Hjemmetjenesten.

Med digitalt tilsyn fra Varda Care i kombinasjon med et Helland møbel får hjemmetjenestens personale en mer forutsigbar arbeidshverdag. Sensorløsningen gir tilgang til helseinformasjon om brukeren i forkant av besøket, gir varslet ved eventuelle avvik imellom besøk og gir innsikt til å prioritere brukere, bemanning og forberede utstyr ut ifra behov. Unngå unødvendige forstyrrelser på natt samtidig som du ivaretar sikkerheten og kan gripe raskere inn ved eventuelle helseavvik.

For seniorer.

I en hvilestol fra Helland kan du med Varda Care sensorløsning lene deg tilbake og la helsemålinger skje automatisk - uten at du merker det. Du kan velge å dele dine helsedata med familie og/eller helsepersonell, eller bare følge med på din egen helse.

For pårørende.

Hvordan går det egentlig med bestemor? Har hun stått opp i dag? Har hun sittet lenge i stolen sin? Slipp bekymringen for hvordan det står til med dine nærmeste når du ikke er til stede. Få full oversikt uansett hvor du er og motta varsler ved vesentlige endringer i målte helseverdier. For mange eldre kan det også være en trygghet i å kunne følge med på helsen sin selv.

Helseutfordringer.

Har du helsemessige utfordringer eller nedsatt funksjonsevne? Varda Care måler helseutvikling og varsler ved avvik. Slik kan du oppdage tidlige tegn og symptomer på at noe går riktig vei eller avviker fra normalen. Alt dette mens du sitter i godstolen – en hjemmekoselig funksjonsstol med enestående sittekomfort.