Kåfjord helsetun

Omsorg hele livet

Et godt helse- og omsorgstilbud gjennom hele livet er en av grunnpilarene i det norske samfunnet. Å få være med på å utforme omgivelsene til de som har kommet til sin siste bolig er en givende, men krevende oppgave sier Terese Simonsen, Interiørarkitekt MNIL og daglig leder på arkitektkontoret fraInnersida. 

Hjemmekoselig interiør

Nøkkelen for å lykkes ligger i gode brukerprosesser. De ansatte har en sammensatt og kompleks arbeidsdag med få ressurser og mange oppgaver. En effektiv arbeidsplass skal kombineres med et hjemmekoselig interiør beboeren skal føle seg vel i.

For å oppnå en god balanse mellom de ansattes behov og beboernes behov har vi i hovedsak valgt institusjonsmøbler, men med et hjemlig preg. 

Kåfjord helsetun med tiara stol fra helland møbler

I spisestuen har vi valgt eikebord og stoler med overstoppet sete, og vi har valgt en annen overflate enn eik på skap for å få inn kontraster. Skapene har glassdører og er fylt opp med fine glass og servise. Store pendler i eik over spisebordet skaper en koselig ramme rundt måltidet.

"Å få være med på å utforme omgivelsene til de som har kommet til sin siste bolig er en givende, men krevende oppgave"

Stuene er utstyrt med nette sofaer og lenestoler, og vegghengte skap som bokhyller og oppbevaring for brettspill. Farge- og materialbruken på møblene er rolig og nøytral og søker å etterligne noe man kunne valgt i et privat hjem. Gardiner i jordfarger rammer inn en fantastisk utsikt mot Kåfjorden.

Kåfjord Helsetun ligger ca. 2t nord for Bardufoss, i Kåfjord kommune i Nord-Troms.  

Foto / fraInnersida

_________________________________________________________________________


Sted: 
Birtavarre, Kåfjord i Troms 
Interiørarkitekt: fraInnersida / www.frainnersida.no
Møbler brukt i prosjektet: 
Svea stablestol
Ark spisebord
Tiara stol
Pan hvilestol
Pan fotskammel