Fargerike omsorgssoner i Halden Helsehus

Strategisk bruk av farger og møbler skal gi innbyggerne i Halden en god opplevelse når det nye helsehuset nå tas i bruk.

Østre Linje Arkitekturlandskap har fokusert på å skape fargerike soner med møbler i tre ved utformingen av helsehuset. 

«Fargene skal bidra til å lette orienteringen, skille avdelinger fra hverandre og tydeliggjøre funksjoner i bygget. De åpne stuene er typisk for hver etasje, og de utspiller seg som fargerike oaser og avbrekk i midtkjernen av den lange korridoren. I stuer og fellesarealer dyrkes etasjefargen i samspill med komplementære farger for å skape en harmonisk og hyggelig atmosfære.» sier Østre Linje. 

helland modus stablestol på halden helsehus
Tiara stol og 2-seter på Halden Helsehus

Møbelvalg som stimulerer sansene

Ved å bruke møbler i tre tilfører man varme og følelsen av noe ekte og ærlig. Treverket oppleves som beroligende ved berøring og gir et lunt inntrykk, samtidig som det er et bærekraftig materiale. 

Tiara serien er et populært møbel i omsorgs settinger på grunn av sin vennlige utforming. De karakteristiske spilene i ryggen på Tiara stolen og 2-seteren gir en omfavnende og trygg følelse.   

Tiara stol og 2-seter fra helland møbler
helland møbler på halden helsehus, modus stablestol, modus bord, tiara stol og 2-seter

Halden kommunes nye kompetansesenter

Kompetente hender og varme hjerter - samlokalisert for å gi innbyggerne et godt pasientforløp. Med det 6.500 m2 store helsehuset samles nå flere store helsetjenester i Halden og omengen for å gi innbyggerne et godt og tverrfaglig behandlingstilbud. Helsehuset består av flere av kommunens kompetanseenheter og tilbyr forebyggende, helsefremmende og behandlende tjenester.

I forbindelse med Helsehuset finner man også legevakt, legetjenester, avdeling for aktivitet og mestring med fysioterapeuter, ergoterapeuter, hverdagsrehabilitering, syn/hørsel kontakt, frisklivssentralen og kreftkoordinator. 


Foto / Tove Lauluten og Helland 

_________________________________________________________________________

Sted: Halden Helsehus, Halden Kommune
Arkitektfirma: Common Ground / www.commonground.no/prosjekter/halden-helsehus
Interiørarkitekt firma: Østre Linje Arkitekturlandskap / www.ostrelinje.no
Levering og montering: Sørlie Prosjektinnredninger / www.sorliepro.no
Møbler brukt i prosjektet: 
Tira serien
Modus stablestol
Bo spisebord
Pan spisebord
Pan hvilestol
Pan fotskammel