Livet som senior

Når vi blir eldre, endrer kroppen seg og vi får nye behov. Møblene du alltid har brukt kan plutselig komme til kort. Ved å velge møbler som er tilpasset en kropp i endring, får du en ny og bedre sitte- og hvilestilling. 

Dette bør du tenke på når du kjøper hvilestol
- Vil man investere i en god hvilestol, er det lurt å tenke gjennom et par ting først, sier Bjørn Hjelmseth, salgssjef i Helland.

- Våre hvilestoler har egenskaper som vi har utviklet gjennom mange års erfaring. Felles for alle stolene er høyere sittehøyde, mer armstøtte og fastere stopping. På den måten siger ikke kroppen bak i møbelet som man gjør i en tradisjonell hvilestol, sier han videre.

Tredje generasjon møbelsnekkere
Hellands historie startet i Stordal, ei lita bygd på Sunnmøre, i 1947. Familien Helland starter design og produksjon av møbler for å dekke etterspørselen i etter-krigstiden. Helland Lenestolfabrikk ser dagens lys. På slutten av 1960 tallet går Helland inn på det offentlige markedet og leverer møbler til bla.a. sykehus, aldersboliger, sykehjem og omsorgsenheter. I dag er det tredje generasjon som eier og driver møbelfabrikken. 

- De siste årene har vi også laget møbler for hjemmemarkedet – gjennom konseptet Helland Home. Flere og flere av våre kunder bor hjemme lenger, og har behov for møbler med funksjoner tilpasset en godt voksen kropp, sier Hjelmseth.

Kvalitet og design
Hjelmseth forteller at møblene deres er mindre og lettere enn tradisjonelle møbler og sofagrupper. Møblene skal være enkle å flytte på, og ta mindre plass.

- Selv om vi er opptatt av funksjon, har vi ikke gått på bekostning av design eller kvalitet. Snarere tvert imot. Vår målsetting har hele tiden vært å skape formsikker design, utvikle fleksible løsninger og holde høy kvalitet. Vi samarbeider med profesjonelle designere, og designkvalitet er i dag et av våre kjennetegn, sier han.

helland nordia hvilestol

Nordia og Pan hvilestol 
- Vi har to hvilestoler som vi er spesielt glade i og stolte av, sier Hjelmseth.
- Den ene heter Nordia, den andre Pan. Begge stolene har høy rygg, ekstra høy sittehøyde og et godt armlenegrep. Det gjør det enklere å komme seg opp og ned i stolen, sier han videre.

Stolene kan leveres i heltre eik, oljet, hvitoljet eller sort eller hvit heldekkende lakk. Disse materialene og fargene er valgt bevisst slik at møblene passer godt inn i et skandinavisk designuttrykk som preger hjemmemøbel-markedet i landene vi opererer i. 

Mange muligheter
Man kan velge mellom polyester og ullstoff i begge stolene. Ull gir en varmere opplevelse, mens polyester er enklere å renholde, og kan vaskes på 60 grader. Begge stolene har trinnløs regulering i ryggen og justerbar nakkepute.

Nordia-stolen har også en motorisert fotskammel som du enkelt kan justere med knapper via et lite panel på siden. Den motoriserte fotskammelen kan også erstattes av en løs fotskammel.

Pan hvilestol kommer i to utførelser, en med stoppede armlener, og en med armlener i tre. Stolen har en mykere stopping enn Nordia, og trinnløs regulering av både rygg og sete.

Pan kan også leveres med løs fotskammel. Dette anbefaler vi til alle våre hvilestoler, for bedre sittekomfort, sier Hjelmseth.

Leverer på døren
Kjøper du en hvilestol fra Helland har du 14 dager fri og gratis retur av møblet, med pengene tilbake.

- Dermed kan du prøve stolen i fred og ro hjemme før du bestemmer seg. Vi ordner også med både levering og retur, og frakter stolen til og fra hjemmet ditt, sier Hjelmseth.